Mediation binnen de Zorg

De Zorg is een mensgerichte en arbeidsintensieve leefwereld, volop interacties en ingewikkelde werkprocessen. Het is onvermijdelijk dat daarin spanningen en conflicten optreden. Deze conflicten worden vaak niet of niet afdoende opgelost en blijven regelmatig langdurig onder de oppervlakte doorwerken met vroeger of later een escalatie.
Het is van belang om in een tijdig stadium deze situatie bespreekbaar te maken onder begeleiding van een kundig mediator met kennis van de Zorgwereld. Dit leidt vaak tot zeer goede resultaten zoals opluchting, begrip, erkenning, acceptatie en vooral ruimte voor toekomstige constructieve samenwerking. Dit kunnen mediations zijn tussen individuele zorgverleners onderling zoals apothekers, huisartsen, medisch specialisten, assistentes, ketenzorgpartners, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, en andere zorgverleners.
Ook mediations in groepsverband zijn mogelijk, bv. binnen een Maatschap, Ziekenhuisdirectie, Gezondheidscentrum, Zorggroep of Verpleeghuis.

Elke situatie vraagt om begeleiding op maat binnen het mediation-proces. Ik denk daar een duidelijke meerwaarde te kunnen leveren.

“Mediation is kosteneffectief en goed voor de (geestelijke) gezondheid.”  

Picture1